PAKOWARKA PRÓŻNIOWA 2 LISTWY 40CM ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA
Poczesna Pokaż na mapie ›
Odświeżone: Środa, 12 Luty, 2025 13:26
5 200 zł
Szczegóły ogłoszenia
- Kategoria: Wyposażenie dla firm / Maszyny i urządzenia dla firm
- Cena: 5 200 zł
Opis oferty
Zalety pakowania próżniowego:- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia
- Zyski związane z ograniczeniem psucia produktów
- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak
- wygoda w transporcie
- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)
Zastosowanie:
Pakowarkę ma zastosowanie w :
1. przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:
- mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)
- półprodukty, przetwory mączne, sery
- płyny, warzywa, owoce
2. Przemyśle elektronicznym
3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.
Cechy :
- wykonanie ze stali nierdzewnej
- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania
- czytelny i prosty w obsłudze panel sterowania
- małe gabaryty i elegancki design
- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania temperaturę zgrzewania
- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.
- Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE
„Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.
W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:
cielęcina 65 – 68 ºC
ryba 58 – 60 º C
wołowina 58 – 60 º C
wieprzowina 65 – 66 º C
drób 65 – 71 º C
warzywa 80 – 85 º C
Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.
Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.
Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”
DANE TECHNICZNE:
Model: ZQ-400/2D
Zasilanie: 230v 50Hz
Moc: 0,75 kW
Moc zgrzewania: 0,8 kW
Wymiary zgrzewu: 400 mm x 10 mm (Dwie listwy grzewcze)
Wydajność pompy: 20m3/h
Pojemność opróżniania: 5,5 l
Waga: 80 kg
Wymiary maszyny: 540 mm (dł. ) x 510 mm (szer.) x 920 mm (wys.)
Wymiary komory: 440 mm x 420 mm 70 mm
Odległość miedzy listwami: 340 mm
Wysokość produktu: 130 mm
W zestawie
taśma Kanthal
teflon
gumowe literki i liczby do nabicia na zgrzewie
klucz imbusowy
olej
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu
Katarzyna Tatarowicz
Konto prywatne
Na Lento.pl od 02 sty 2014
Odpowiada szybko
Strona użytkownika
- Wypromuj ogłoszenie
- Zgłoś naruszenie
- Drukuj ulotkę
- Edytuj/usuń ogłoszenie
- Udostępnij ogłoszenie
- Dodaj na Facebook