PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA DZ300

Ogłoszenie archiwalne Wygasło: Poniedziałek, 01 Kwiecień, 2024  15:05
4 200 zł

Szczegóły ogłoszenia

  • Kategoria: Wyposażenie dla firm / Maszyny i urządzenia dla firm

Opis oferty

Zalety pakowania próżniowego:

- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych

- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia

- Zyski związane z ograniczeniem psucia produktów

- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak

- wygoda w transporcie

- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)

Zastosowanie:

Pakowarkę ma zastosowanie w :

1. przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:

- mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)

- półprodukty, przetwory mączne, sery

- płyny, warzywa, owoce

2. Przemyśle elektronicznym

3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.

Cechy :

- wykonanie ze stali nierdzewnej

- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania

- czytelny i prosty w obsłudze panel sterowania

- małe gabaryty i elegancki design

- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania temperaturę zgrzewania

- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.

- Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE

„Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.

W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:

cielęcina 65 – 68 ºC

ryba 58 – 60 º C

wołowina 58 – 60 º C

wieprzowina 65 – 66 º C

drób 65 – 71 º C

warzywa 80 – 85 º C

Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.

Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.

Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”

DANE TECHNICZNE:

Model no: DZ-300
Wielkość komory: 390x295x50mm
Rozmiar Uszczelnienia : 260x8mm
Typ uszczelnienia: pojedynczy rząd
Max długość produktu: 33 cm
Max wysokość produktu ok 12 cm
Napięcie: 220/50 60 Hz
Wymiary: 495x340x375mm
Waga: 33kg
wydajność pompy próżniowej 8m3/h
Zużycie prądu: 700W
moc silnika: 370w

W zestawie

- olej

- taśma kanthal

- teflon

- tacka

- literki do nabijania daty na zgrzewie

Produkt jest objęty 12 miesięczną gwarancją.
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu

To ogłoszenie jest archiwalne i może być nieaktualne.

Wyślij wiadomość

Wyślij wiadomość

Uzupełnij adres e-mail Wpisz poprawny adres e-mail
Uzupełnij treść zapytania Treść zapytania musi być dłuższa niż 2 znaki
Max. 8MB, Dozwolone: jpg, jpeg, png, doc, docx, pdf, gif, html, txt.
Potwierdź, że jesteś człowiekiem
Katarzyna Tatarowicz
Konto prywatne
Na Lento.pl od 02 sty 2014
Odpowiada szybko
Strona użytkownika
  • Wypromuj
  • Zgłoś naruszenie
  • Drukuj ulotkę
  • Edytuj/usuń
  • Udostępnij ogłoszenie
  • Dodaj na Facebook
Wyczyść historię

Udostępnij ogłoszenie

Udostępnij na FacebookTweetnij Kopiuj link do ogłoszenia

Dodaj notatkę

Opis musi być krótszy niż 250 znaków