PAKOWARKA PRÓŻNIOWA KOMOROWA ZGRZEWARKA PRÓŻNIOWA DZ300
Ogłoszenie archiwalne Wygasło: Poniedziałek, 01 Kwiecień, 2024 15:05
4 200 zł
Szczegóły ogłoszenia
- Kategoria: Wyposażenie dla firm / Maszyny i urządzenia dla firm
- Cena: 4 200 zł
Opis oferty
Zalety pakowania próżniowego:- zabezpieczenie przed wpływem niekorzystnych warunków zewnętrznych co uniemożliwia rozwój bakterii tlenowych
- wydłużenie kilkakrotnie okresu przydatności do spożycia
- Zyski związane z ograniczeniem psucia produktów
- opakowanie zapewnia apetyczny wygład i smak
- wygoda w transporcie
- szybkość użycia zapakowanych produktów ( w porównaniu z produktami zamrożonymi)
Zastosowanie:
Pakowarkę ma zastosowanie w :
1. przemyśle spożywczym do pakowania takich produktów jak:
- mięso surowe, przetworzone (np. wędliny)
- półprodukty, przetwory mączne, sery
- płyny, warzywa, owoce
2. Przemyśle elektronicznym
3. Przemyśle chemicznym, medycznym itp.
Cechy :
- wykonanie ze stali nierdzewnej
- przezroczysta pokrywa umożliwia obserwację procesu pakowania
- czytelny i prosty w obsłudze panel sterowania
- małe gabaryty i elegancki design
- proces pakowania trwa kilkadziesiąt sekund, wystarczy ustawić parametry : czas wypróżniania, czas zgrzewania temperaturę zgrzewania
- możliwość pakowania produktów mokrych ,suchych, twardych, miękkich, płynnych , produktów pylących.
- Szczególne wykorzystanie w kuchni molekularnej – METODA SOUS VIDE
„Metoda ta polega na zapakowaniu produkty próżniowo a następnie gotowaniu go w wodzie. Smak potraw jest bardziej wyjątkowy i delikatny a ich struktura pozostaje nienaruszona. Co więcej, technika ta sprzyja zachowaniu witamin i mikroelementów, i nie wymaga tak wielu przypraw i ziół jak przy tradycyjnym gotowaniu. Wynika to z faktu, że naturalne soki są zatrzymywane w potrawach.
W odróżnieniu od tradycyjnego gotowania w wodzie, sous vide to gotowanie w gorącej wodzie znaczne poniżej temperatury wrzenia czyli 100ºCelsjusza. Dokładna temperatura uzależniona jest od rodzaju mięsa lub warzyw. Poniżej przedstawiam przykładowe temperatury gotowania sous vide dla poszczególnych produktów:
cielęcina 65 – 68 ºC
ryba 58 – 60 º C
wołowina 58 – 60 º C
wieprzowina 65 – 66 º C
drób 65 – 71 º C
warzywa 80 – 85 º C
Gotowaniu zazwyczaj towarzyszy „wszędobylski” zapach, który nie dla każdego jest przyjemny, oraz podwyższona temperatura i skraplająca się para wodna. W sous vide tego nie ma, zapakowane potrawy są gotowane w niższej temperaturze a aromat jak i soki zostają w plastikowym worku.
Pakowanie jedzenia w próżni, gdzie w środku znajduje się ciśnienie atmosferyczne powstałe podczas pakowania sprzyja lepszej osmozie pomiędzy składnikami znajdującymi się w woreczku. Usprawniły i ulepszyły się dzięki temu techniki wędzenia i marynowania, a kucharze mogą używać mniej przypraw.
Sous vide zaaprobowali nie tylko profesjonaliści czyli szefowie najlepszych restauracji na świecie lecz również amatorzy niezwiązani na co dzień z gastronomią. Wśród kucharzy powstają opinie, że sous vide wkrótce zmieni charakter wszystkich dań gotowanych.”
DANE TECHNICZNE:
Model no: DZ-300
Wielkość komory: 390x295x50mm
Rozmiar Uszczelnienia : 260x8mm
Typ uszczelnienia: pojedynczy rząd
Max długość produktu: 33 cm
Max wysokość produktu ok 12 cm
Napięcie: 220/50 60 Hz
Wymiary: 495x340x375mm
Waga: 33kg
wydajność pompy próżniowej 8m3/h
Zużycie prądu: 700W
moc silnika: 370w
W zestawie
- olej
- taśma kanthal
- teflon
- tacka
- literki do nabijania daty na zgrzewie
Produkt jest objęty 12 miesięczną gwarancją.
Sprawdź zainteresowanie tym ogłoszeniem
Wyświetlenia
Data dodania
Ostatnio widziany
Obserwujących
Wysłane zapytania
Odsłony telefonu
To ogłoszenie jest archiwalne i może być nieaktualne.
Katarzyna Tatarowicz
Konto prywatne
Na Lento.pl od 02 sty 2014
Odpowiada szybko
Strona użytkownika
- Wypromuj ogłoszenie
- Zgłoś naruszenie
- Drukuj ulotkę
- Edytuj/usuń ogłoszenie
- Udostępnij ogłoszenie
- Dodaj na Facebook